Közös jövőnk: Hajdú-Bihar közművelődési intézmények az élethosszig tartó tanulásért


ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSI TERV
Társadalmi Megújulás Operatív Program 3.2.3-08/1-2009-0032 1. kör: Program a közművelődési intézményrendszer felnőttképzési kapacitásának bővítésére
Kedvezményezettek:
 • Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ
  Képviselője: dr. Cs.Tóth János
 • Veres Péter Általános Művelődési Központ és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Balmazújváros
  Képviselője: M. Tóth János
 • Derecske Város Önkormányzata
  Képviselője: Bakó István
 • Közösségi Ház és Városi Könyvtár Komádi
  Képviselője: Háziné Szelezsán Barbara
 • Vámospércs Város Önkormányzata
  Képviselője: Ménes Andrea
 • A Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ ,valamint Hajdú-Bihar megye négy városának művelődési intézményei– Balmazújváros, Derecske, Komádi, és a Vámospércs Városi Önkormányzat részvételével jött létre az a megyei konzorcium, amely az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Társadalmi Megújulás Operatív Programjának TÁMOP–3.2.3/08/1 „Építő közösségek közművelődési intézmények az élethosszig tartó tanulásért" tárgyú pályázati felhívására TÁMOP-3-2-3-08/1-2009-0032 azonosító számon regisztrált pályázatot nyújtott be, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (továbbiakban Támogató) Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága nevében eljáró közreműködő szervezet (a továbbiakban Közreműködő Szervezet) a 2009.július 9-én kelt, K-2009-TÁMOP-3.2.3.-08/1.-0015364 iktatószámú támogató levél szerint 98.959.909 Ft támogatásban részesített.

  A projekt nyitó rendezvénye 2010. február 5-én 11 órakor a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ földszinti előadótermében ( Debrecen , Bem tér 19.) volt.

  A projekt címe: Közös jövőnk: Hajdú-Bihar, melynek célja a konzorciumban szereplő szervezetek felnőttképzési kapacitásának bővítése. Vámospércs estében a Művelődési Ház és Könyvtár felnőttképzési kapacitásának bővítése.

  Az együttműködés elsődleges célja, hogy a konzorciumban részvevő közművelődési intézmények akkreditált felnőttképzési szervezetek legyenek. Váljanak képessé a felnőttképzési törvényben meghatározott feltételek teljesítésére. Az intézmények felnőttképzést szolgáló helyiségei a projekt keretében megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően megfeleljenek a felnőttképzési törvényben előírt követelményeknek. Az előzetes szükséglet és igényfelmérés alapján kialakított és akkreditált képzések megvalósításával járuljanak hozzá térségük, elsősorban hátrányos helyzetű rétegeinek munkaerő-piaci esélyeinek javításához. A projekt fontos feladata a közművelődési szakemberek felkészítése, átképzése felnőttképzési feladatok ellátására. Minden konzorciumi partner minimum egy saját fejlesztésű képzést és egy adaptált képzést fog megvalósítani.
  Saját fejlesztésű képzések:
 • Veres Péter Általános Művelődési Központ és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény - Biogazda
 • Méliusz Központ Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ - Közművelődési intézmények az élethosszig tartó tanulásért
 • Derecskei Városi Művelődési Központ - Számítógép a munka világában
 • Komádi Közösségi Ház és Városi Könyvtár - Háztáji gazdálkodó
 • Művelődési Ház és Könyvtár Vámospércs - Tormatermesztő-gazdálkodó
 • A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.
  További információ a pályázattal kapcsolatban:
  Jantyik Zsolt igazgatóhelyettes, TÁMOP projektmenedzser
  +36 52/502-470 zsjantyik@mail.hbmk.hu Angyal László TÁMOP projektasszisztens
  +36 52/502-470 langyal@mail.hbmk.hu
  További információ a vámospércsi képzésekkel kapcsolatban:
  Diósné Kozma Erzsébet igazgató
  +36 52/591 038 kozma.erzsebet@gmail.com muvhazvp@freemail.hu